Actualitat del CMES

El club celebra l'assemblea ordinària de socis de 2019

El club va reunir ahir vespre els seus socis en l'Assemblea Ordinària de 2019. Fou l'acte en el que la junta directiva va donar compte de l'actualitat del club i va explicar tota la feina que s'ha realitzat durant els darrers dotze mesos.

Es va aprofitar l'acte per presentar l'estat de comptes del club, la memòria d'activitats realitzades i el projecte que cada una de les seccions desenvoluparà durant l'exercici de 2020

14 de desembre de 2019


El CMES celebra l'assemblea ordinària d'associats

El nostre club va reunir ahir a la nit als socis en assemblea ordinària. Just arribant a la finalització de l'any, va ser el moment de presentar la memòria d'activitats del curs, l'estat dels comptes de l'exercici, i també es va aprofitar per presentar el programa d'activitats que desenvoluparà cada secció deurant el 2019.

15 de desembre de 2018


El club elegeix junta directiva pels propers quatre anys

El club va celebrar ahir Assemblea Extraordinària de Socis per elegir la junta directiva que gestionarà el club durant els propers quatre anys. Tomeu Colom va ser reelegit president en encapçalar l'única candidatura que s'havia presentat al càrrec.

La capella de les Escolàpies va ser l'escenari on es va dur a terme el nomenament d'una junta que estarà formada per onze integrants:

President: Tomeu Colom
Vicepresident: Manolo Socias
Secretari: Joan Vicens
Tresorer: Biel Coll
Vocals: Andreu Borràs, Jaume Vila, Lluís Bernat, Tomeu Muntaner, Xisco López, Tomàs Femenías i Joan Roig

Caps de secció:
- Senderisme: Tomeu Muntaner
- Curses: Joan Vicens
- Escalada: Manolo Socias
- Barrancs: Xisco López

Només quatre directius continuen de l'etapa anterior, essent una junta directiva profundament renovada per afrontar els reptes que s'ha plantejat el club per a aquesta legislatura.

10 de novembre de 2018


El club celebra l'assemblea ordinària de socis

El nostre club va celebrar ahir a la nit la seva assemblea ordinària d’associats d’enguany. La capella de les Escolàpies fou l’escenari en el que la junta directiva va donar compte de l’actualitat del club a tots aquells socis que ens varen acompanyar.

El president, Bartomeu Colom, va presentar la memòria del club, mentre que els responsables de les diferents seccions feren un balanç de les activitats desenvolupades per cada una d’elles.

El tresorer, Antoni Marcús, va explicar l’estat de comptes del club, detallant tots els ingressos i despeses que s’han produït durant el darrer exercici. Durant la sessió també es va anunciar que el club congela les seves quotes per setè any consecutiu i es presentaren les diferents modalitats federatives que estaran en vigor durant la temporada de 2018.

Durant la sessió, que va comptar amb l’assistència d’una trentena de socis, també es va aprofitar per donar a conèixer el calendari de les activitats que desenvoluparan les seccions de senderisme, curses per muntanya, escalada i barranquisme durant els dotze mesos de l’any 2018.

En acabar l’assemblea es va aprofitar per repartir el regal de final de temporada que la junta directiva havia preparat per a tots els socis.

21 de desembre de 2017


Xavier Arias i l'Everest tanquen l'aniversari

L'alpinista Xavier Arias, autor i protagonista del documental "Everest prohibit" va tancar divendres el cicle d'audiovisuals "10 anys fent camí" que durant tot el 2017 ha desenvolupat el nostre club per celebrar el desè aniversari de la seva fundació.

Durant la projecció de l'audiovisual, els presents varen tenir l'oportunitat de conèixer l'expedició que l'any 2008 va assolir el cim més elevat del món. Aquella aventura va coincidir amb la imposició del govern xinès de tancar l'Everest, coincidint amb l'arribada de la torxa olímpica dels jocs olímpics que aquell any s'havien de desenvolupar a Pekín.

El cicle d'audiovisuals "10 anys fent camí" va començar el mes de maig i ha apropat cada mes propostes de diferent temàtica, relacionades totes elles amb les diferents vessants de la muntanya.

27 de novembre de 2017


Personalitzant la nutrició per al trail

Tòfol Castanyer i Marc Martínez protagonitzaren ahir a la nit l'acte del mes d'octubre del cicle "10 anys fent camí" amb el que el CMES està celebrant durant tot l'any 2017 el desè aniversari de la seva fundació.

"Personalització de la nutrició al trail" és el títol de l'acte que ens presentaren per donar a conèixer com es pot adaptar la nutrició a les característiques o a la tipologia de cada atleta.

Castanyer va posar damunt la taula els exemples de dues de les darreres curses de muntanya en les que ha participat: la Swiss Alpine Marathon i la Ultra Trail del Mont Blanc.

Precisament, el cuiner Marc Martínez havia preparat especialment per a l'ocasió vàries mostres dels aliments que Tòfol Castanyer va ingerir a ambdues curses. El públic assistent va tenir l'oportunitat de degustar-los.

21 d'octubre de 2017


Acte central del desè aniversari del CMES

Les instal.lacions de Construccions Frontera, a Can Guixa, foren ahir l’escenari del dinar de companyerisme que compartiren els socis del club per celebrar el desè aniversari de la fundació del CMES.

Un centenar d’integrants de la família del club participaren en aquest acte en el que es va tenir l’oportunitat de degustar una paella gegant que el nostre soci Pere Puig Coll ens va preparar allà mateix.

La trobada dels socis del nostre club ha estat l’acte central del calendari que s’està desenvolupant durant tot l’any 2017.

25 de setembre de 2017


Èxit d'assistència a la projecció de "Sa Fosca"

La projecció del documental "Sa Fosca" de Paco Alburquerque va aixecar ahir una gran expectació. Prop d'un centenar de persones s'interessaren per conèixer el contingut d'un audiovisual que havia estat enregistrat l'any 1986 a l'interior del conegut torrent.

La sala d'audiovisuals del col.legi Sant Vicenç de Paül es va quedar petita per acollir la gran quantitat d'interessats en assistir a l'acte. Per això, la projecció prevista a les 20 hores es va repetir una hora més tard perquè ningú es quedàs sense veure-la.

En el documental, l'equip capitanejat per Alburquerque dóna a conèixer la singularitat i les característiques del descens de Sa Fosca. En les imatges, que ara fa poc temps ha remasteritzat i digitalitzat l'Arxiu del So i la Imatge del Consell de Mallorca, es poden veure cada un dels punts que formen aquest recorregut.

En el col.loqui posterior a la projecció, Alburquerque va parlar de les dificultats tècniques amb les que es trobà el seu equip per treballar en un escenari tan peculiar com és Sa Fosca. Els mitjans que s'empraven durant la dècada dels vuitanta difereixen molt de les possibilitats que ofereix actualment la tecnologia.

La projecció de "Sa Fosca" formava part del cicle d'audiovisuals "10 anys fent camí" que el nostre club ha preparat aquest 2017 per celebrar el desè aniversari de la fundació del CMES.

26 d'agost de 2017


Els cims de totes les províncies espanyoles

La sala d'actes del col.legi dels Sagrats Cors va acollir ahir la projecció del segon audiovisual del cicle "10 anys fent camí" que hem preparat per celebrar el desè aniversari de la fundació del nostre club.

"Els sostres d'Espanya. La muntanya més alta de totes i cada una de les províncies" va ser el títol de la proposta que ens va presentar el nostre soci Tomàs Femenías.

Femenías va donar a conèixer el repte personal que va culminar l'octubre de l'any passat: assolir el punt més elevat de cada una de les províncies espanyoles. Des de 1999 havia treballat en la consecució d'una fita que l'ha duit a recórrer tota la geografia peninsular i la dels dos arxipèlags.

Durant la seva exposició, Tomàs Femenías va explicar les motivacions que el dugueren a emprendre el repte. Va enumerar tots els cims que ha pujat, va relatar diverses anècdotes i va esmentar les dificultats amb les que es va trobar per assolir alguns dels cims indicats.

1 de juliol de 2017


S'estrena el cicle d'audiovisuals del desè aniversari

Toni Josep Sosa, Derek Watson, Toni Luque i Tomeu Rubí foren ahir a la nit els protagonistes de l'audiovisual "Els 26 mils de Mallorca Non Stop" que es va projectar a la sala d'actes del col.legi dels Sagrats Cors de Sóller.

La projecció fou l'estrena del cicle d'audiovisuals "10 anys fent camí" que el nostre club ha preparat per celebrar la seva primera dècada d'existència. Un nombrós públic va omplir la sala per veure les imatges en les que ells quatre completaren el repte de coronar els 26 cims de més de mil metres de la Serra de Tramuntana.

L'audiovisual va estar precedit per un acte institucional en el que el president del club, Bartomeu Colom, va pronunciar un petit discurs per presentar el cicle d'activitats i per parlar de l'aniversari que oficialment es va complir el passat mes de febrer. El president de la Federació Balear de Muntanyisme i Escalada, Xisco Colom, i el batle de Sóller, Jaume Servera, també assistiren a l'acte i aprofitaren l'avinentesa per felicitar el club pels seus primers deu anys de vida.

Els quatre protagonistes de l'audiovisual també aprofitaren la seva presència a la sala per explicar diferents anècdotes viscudes durant el repte, així com quines foren les motivacions que els dugueren a plantejar-se una aventura que els va permetre coronar tots els cims de més de mil metres que es trobaren en un recorregut que va començar en el puig de Galatzó i que va acabar en el puig Roig.

3 de juny de 2017


Primer cicle d'audiovisuals de muntanya del CMES

El Club de Muntanya i Escalada Sóller (CMES) celebrarà durant tot l’any 2017 la primera edició d’un cicle d’audiovisuals de muntanya per celebrar el desè aniversari de la seva fundació.

Sota el títol “10 anys fent camí”, s’han preparat un seguit d’actes que comptaran amb la participació de diversos ponents de renom.

El cicle començarà el divendres 2 de juny amb la projecció de les imatges enregistrades l’any 2016 quan el solleric Toni Josep Sosa i els seus companys Tomeu Rubí, Derek Watson i Toni Luque completaren d’una tirada l’ascens als 26 cims de més de mil metres de la Serra de Tramuntana.

El programa d'actes tendrà una periodicitat mensual fins el mes novembre.

En el cicle hi participaran l’atleta Tòfol Castanyer, l’alpinista Xavier Arias, els escaladors Tomeu Rubí i Cati Lladó i el senderista Tomàs Femenías que presentarà el repte ja completat d’assolir el punt més elevat de cada província espanyola.

El cicle també comptarà amb la projecció del documental “Sa Fosca” de Paco Alburquerque, que inclou les imatges que enregistraren per primera vegada aquesta abrupta zona escorquina.

Totes les projeccions es duran a terme a la sala d’actes del col.legi dels Sagrats Cors.

En aquest enllaç podeu veure el cartell del cicle.

25 de maig de 2017


La directiva dóna compte de l'actualitat del club als socis

El nostre club va celebrar ahir a la nit l'assemblea ordinària d'associats. La sala de reunions del poliesportiu de Son Angelats va ser l'escenari en el que la junta directiva va donar compte de l'actualitat del club als socis que hi assistiren.

Els responsables de les seccions de Senderisme, Curses per Muntanya, Escalada i Barranquisme presentaren la memòria d'activitats de cada àrea d'aquest any 2016.

Seguidament, tots ells anunciaren el projecte d'activitats que es desenvoluparà durant l'exercici de 2017. En aquest sentit, la secció de Senderisme va donar a conèixer les sortides que es duran a terme durant l'any, mentre que la secció de Curses preveu la participació d'atletes del club a totes les proves de la propera temporada, incloent les sortides fora de Mallorca per competir a la Trail Menorca Camí de Cavalls i a la Ehunmilak. Pel que fa a la secció d'Escalada, es va constatar també la bona acollida que ha tengut un any més l'escola d'escalada.

Durant la sessió també es va presentar el balanç econòmic de l'any que està a punt d'acabar i es va optar per congelar per sisè any consecutiu les quotes que abonaran els socis. També s''aprofità l'avinentesa per presentar les quotes que la Federació Balear de Muntanyisme i Escalada ha donat a conèixer per a la temporada vinent.

17 de desembre de 2016


El club celebra l'assemblea general ordinària 2015

La sala de reunions del poliesportiu de Son Angelats va acollir divendres l'assemblea ordinària de socis del club. Allà la junta directiva va donar compte de l'actualitat als socis que hi assistiren.

Els responsables de les seccions d'Escalada, Curses per Muntanya, Senderisme i Barranquisme feren un balanç de les activitats organitzades durant un exercici en el que el club ha comptat amb 123 socis.

També es va presentar el projecte d'activitats que desenvoluparà cada secció durant l'exercici de 2016. En aquest sentit, en matèria de Senderisme s'ha previst un calendari amb una vintena de sortides, incloent desplaçaments a Formentera i a la península per realitzar excursions. Ben igual que l'any passat, totes les sortides seran d’un nivell mitjà-alt.

La secció de Curses per Muntanya també va presentar el seu calendari d'activitats. De cara a 2016 es preveu la participació de socis del club a totes les proves de la Copa Balear de Curses per Muntanya, i s'organitzaran dues sortides fora de Mallorca per participar a la Trail Menorca Camí de Cavalls i a la Ultra Trail del Mont Blanc.

El president del club, Tomeu Colom, va donar compte del nomenament de Xisco Guerrero com a nou cap de secció d'Escalada, en substitució de Jordi Mayol que deixa el càrrec. També es va destacar la bona acollida que ha tengut l’escola d'escalada en aquest curs 2015-2016, després d'incrementar el nombre de participants del curs anterior.

Durant la sessió també es va presentar el balanç econòmic del club i es va decidir, per cinquè any consecutiu, congelar les quotes dels socis.

22 de desembre de 2015


El club celebra l'assemblea general ordinària 2014

La capella de les Escolàpies va acollir divendres passat l'assemblea general ordinària de socis del CMES. Davant una trentena de socis, la junta directiva va donar compte de l’actualitat de l’entitat.

Es va anunciar que per quart exercici consecutiu es mantendran les quotes als associats. En aquest curs 2014, el club ha comptat amb un total de 136 socis.

Els caps de les seccions d’Escalada, Curses per Muntanya, Senderisme i Barranquisme varen fer balanç de les activitats fetes durant l’any i aprofitaren l’avinentesa per presentar els calendaris del curs de 2015.

Es va destacar la posada en marxa de l’escoleta d’escalada després de quatre anys sense organitzar-se. De cara al proper any, el cap de secció, Jordi Mayol, va anunciar la creació d’una competició de Bloc a les instal·lacions del Polvorí del Cingle, reservada exclusivament als socis del club.

La secció de senderisme va fer un repàs a les excursions realitzades durant l’any en curs, tot destacant la sortida a Menorca per realitzar un tram del Camí de Cavalls. Per aquest proper any, el cap de secció, Tomeu Muntanyer, va explicar que s’ha planificat un calendari amb divuit sortides, amb excursions de tipologia molt diversa. Es recorrerà el tram sud del Camí de Cavalls de Menorca i s’ha deixat oberta la possibilitat de realitzar una sortida als Pirineus durant els mesos d’estiu.

Un total de 33 atletes de la secció de Curses per Muntanya han participat aquest 2014 a les curses de la Copa Balear de Curses per Muntanya, essent un total de vuit els esportistes del CMES que han completat el circuit. De cara a l’any 2015, a més de participar a les curses d’aquest campionat, la secció ha preparat un calendari amb onze sortides per les muntanyes de la Serra, que va llegir el cap de secció, Joan Vicens.

El president, Tomeu Colom, també va aprofitar l’avinentesa per presentar la junta directiva que gestionarà el club durant els propers quatre anys, i va anunciar una major presència del club a Internet i a les xarxes socials, per tal de millorar les comunicacions entre els socis i el propi club.

L'assemblea també va comptar amb un homenatge al president sortint, Manolo Socies, i també al que fou president durant la primera legislatura de l'entitat, Eduard Casajoana.

17 de desembre de 2014


Elegida la nova junta directiva del CMES

Bartomeu Colom és el nou president del Club de Muntanya i Escalada Sóller (CMES), en substitució de Manolo Socies que deixa el càrrec després de quatre anys al capdavant del club.

Colom va ser elegit divendres passat en el transcurs de l’assemblea extraordinària de socis que es va celebrar a la capella de les Escolàpies.

La nova junta està formada per Antoni Josep Bernat com a vicepresident, Joan Vicens com a secretari, Antoni Marcús com a tresorer i Eduard Casajoana, Manolo Socias, Joan Antoni Morro, Bartomeu Muntaner, Joan Puigserver, Jordi Mayol, Marc Fernández i Xisco Guerrero com a vocals.

El nou president va explicar que la seva línia de gestió pels propers quatre anys serà la mateixa que durant el mandat encapçalat per l’anterior president.

Colom també va avançar els noms dels responsables de les quatre seccions esportives que ara mateix té el club. En aquest sentit, els nous caps seran Jordi Mayol en la secció d’Escalada, Bartomeu Muntaner en la secció de Senderisme, Eduard Casajoana en la secció de Barranquisme i Joan Vicens en la secció de Curses de Muntanya.

14 de novembre de 2014


 

 

Powered by Soller.net