Secció de Barranquisme

Jornada de ràpel al torrent de Fornalutx

La secció de barranquisme del nostre club va realitzar el passat dissabte la seva primera sortida del calendari d'activitats de l'any 2018.

El grup es va desplaçar fins a Fornalutx per practicar el descens d'un torrent de la zona. Durant la jornada es va completar un bot de 40 metres dividit en dos ràpels on s'hi pot trobar una olla molt fonda penjada just al mig.

5 de març de 2018


El torrent del salt dels Cinc Ponts

La secció de Barranquisme va realitzar ahir diumenge la primera activitat de l'any 2017. Ho va fer amb una sortida al torrent del salt dels Cinc Ponts, un descens que no s'havia realitzat cap vegada.

Els participants pujaren pel camí dels Cinc Ponts i pel camí del Racó den Barona, per dirigir-se posteriorment cap el camí que els dugué fins el torrent del salt dels Cinc Ponts.

Una vegada allà varen haver d'equipar la zona, ja que no hi havia indicis que anteriorment s'hagués superat aquest salt. Realitzaren un primer ràpel volat d'uns 55 metres. Seguidament, s'aturaren a una petita sortida del terreny on hi creixen unes mates, recuperaren les cordes i muntaren un segon ràpel per baixar els quinze metres que els separaven del llit del torrent, en una zona d'alzinar.

Una vegada a baix, l'activitat va acabar retornant cap el camí del Racó den Barona..

13 de febrer de 2017


Jornada de barranquisme al Salt de Bàlitx

La secció de Barranquisme va realitzar ahir diumenge una sortida a la zona del Salt de Bàlitx. Allà, els participants gaudiren d'una productiva jornada esportiva en aquest paratge de gran bellesa.

El grup de socis que hi va prendre part va completar el descens d'aquest salt volat d'uns quaranta metres d'alçada, presidit per nombroses estalactites i estalagmites de considerables dimensions. A continuació, es trobaren amb un segon salt d'uns seixanta metres i amb uns 45 graus de pendent.

Els participants aprofitaren l'estada a la zona per posar en pràctica les tècniques de Croll i Jumar per remuntar a través d'una corda.

1 de febrer de 2016


Sortida per baixar el torrent de l'Ofre

La secció de Barrancs del CMES va realitzar el passat diumenge una sortida per completar el descens del torrent de l'Ofre.

Un grup format per uns deu socis participaren en aquesta activitat que es va desenvolupar amb normalitat i que va permetre recórrer un dels torrents més apreciats pels barranquistes.

Aquesta va ser la darrera activitat organitzada per alguna de les seccions del club en aquest any 2014.

21 de desembre de 2014


DESCENS DE BARRANCS

 

El descens de barrancs, “torrenting,” és un esport amb una tradició ja consolidada a l’illa de Mallorca.

Ens hem de remuntar a l’any 1965 quan un grup de joves mallorquins, realitzen el primer descens integral del torrent del Gorg Blau -sa Fosca-. No deixa d’ésser curiós que el primer descens amb caire esportiu d’entre tots els canyons i barrancs mallorquins fos el que avui en dia és la màxima expressió de dificultat del barranquisme a la Serra de Tramuntana.

La secció de barrancs del CMES neix amb la idea d’intentar seguir les passes d’aquests aventurers pioners, apropant amb seguretat als socis del club, als recons més exuberants i perduts de la Serra.

barranc1barranc2barranc3

 

barranc4barranc5barranc6


El Tiempo en Sóller

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Powered by Soller.net