Secció de Barranquisme

Una sortida al torrent de Muntanya

Avui dissabte, la secció de Barrancs ha realitzat una sortida al torrent de Muntanya. Allà, socis de totes les edats han pogut gaudir d'una jornada de barranquisme i companyerisme.

L'activitat és la primera que ha organitzat la secció de Barrancs després del parèntesi provocat per la pandèmia de la Covid-19. La sortida s'ha duit a terme posant en pràctica el protocol que va aprovar el club per a les seves activitats.

19 de setembre de 2020


Barranquisme al torrent de Son Gallard

La secció de Barrancs va realitzar dissabte una sortida per practicar el barranquisme a la zona del torrent de Son Gallard.

El grup de barranquistes del club va gaudir d'aquesta matinal en la que es va gaudir del descens d'un torrent que desemboca entre Deià i Valldemossa.

17 de juny de 2019


Una sortida al torrent de Na Mora

La secció de Barrancs ha realitzat avui dissabte una nova activitat del seu calendari anual. El grup ha realitzat el descens del torrent de Na Mora.

La intenció era sortir a la mar i nedar fins a la font del Joncar, per iniciar la remuntada per terra. Emperò, les males condicions meteorològiques han obligat a modificar el plantejament inicial.

4 de maig de 2019


Una xerrada sobre seguretat en el barranquisme

El geògraf, tècnic esportiu en Barrancs i guia, Jaume Escales, i el membre del grup de rescat en muntanya dels Bombers de Mallorca, Antoni Josep Sosa, ens varen oferir ahir una interessant xerrada sobre seguretat i accidents en el món del barranquisme.

Les instal.lacions del local social del club foren l'escenari d'una xerrada en la que Escales ens va relatar la seva gran experiència dins els torrents i va fer un repàs a situacions que es poden produir dins aquest medi. Sosa, per la seva banda, va parlar dels accidents més comuns que es troba en el desenvolupament de la seva professió.

27 d'abril de 2019


Inaugurada l'estructura per a la pràctica de ràpel

Avui hem inaugurat l'estructura de via ferrata, ràpel, fraccionaments i remuntaments que hem dotat al local social del club.

A partir d'ara els socis del club ja disposaran d'una nova instal.lació per a la seva formació com a futurs barranquistes.

Durant l'acte, el cap de secció de Barrancs, Xisco López, ha fet un agraïment públic a totes les persones que l'han ajudat a què aquest projecte hagi estat una realitat.

8 d'abril de 2019


Jornada de ràpel al torrent de Fornalutx

La secció de barranquisme del nostre club va realitzar el passat dissabte la seva primera sortida del calendari d'activitats de l'any 2018.

El grup es va desplaçar fins a Fornalutx per practicar el descens d'un torrent de la zona. Durant la jornada es va completar un bot de 40 metres dividit en dos ràpels on s'hi pot trobar una olla molt fonda penjada just al mig.

5 de març de 2018


El torrent del salt dels Cinc Ponts

La secció de Barranquisme va realitzar ahir diumenge la primera activitat de l'any 2017. Ho va fer amb una sortida al torrent del salt dels Cinc Ponts, un descens que no s'havia realitzat cap vegada.

Els participants pujaren pel camí dels Cinc Ponts i pel camí del Racó den Barona, per dirigir-se posteriorment cap el camí que els dugué fins el torrent del salt dels Cinc Ponts.

Una vegada allà varen haver d'equipar la zona, ja que no hi havia indicis que anteriorment s'hagués superat aquest salt. Realitzaren un primer ràpel volat d'uns 55 metres. Seguidament, s'aturaren a una petita sortida del terreny on hi creixen unes mates, recuperaren les cordes i muntaren un segon ràpel per baixar els quinze metres que els separaven del llit del torrent, en una zona d'alzinar.

Una vegada a baix, l'activitat va acabar retornant cap el camí del Racó den Barona..

13 de febrer de 2017


Jornada de barranquisme al Salt de Bàlitx

La secció de Barranquisme va realitzar ahir diumenge una sortida a la zona del Salt de Bàlitx. Allà, els participants gaudiren d'una productiva jornada esportiva en aquest paratge de gran bellesa.

El grup de socis que hi va prendre part va completar el descens d'aquest salt volat d'uns quaranta metres d'alçada, presidit per nombroses estalactites i estalagmites de considerables dimensions. A continuació, es trobaren amb un segon salt d'uns seixanta metres i amb uns 45 graus de pendent.

Els participants aprofitaren l'estada a la zona per posar en pràctica les tècniques de Croll i Jumar per remuntar a través d'una corda.

1 de febrer de 2016


Sortida per baixar el torrent de l'Ofre

La secció de Barrancs del CMES va realitzar el passat diumenge una sortida per completar el descens del torrent de l'Ofre.

Un grup format per uns deu socis participaren en aquesta activitat que es va desenvolupar amb normalitat i que va permetre recórrer un dels torrents més apreciats pels barranquistes.

Aquesta va ser la darrera activitat organitzada per alguna de les seccions del club en aquest any 2014.

21 de desembre de 2014


DESCENS DE BARRANCS

 

El descens de barrancs, “torrenting,” és un esport amb una tradició ja consolidada a l’illa de Mallorca.

Ens hem de remuntar a l’any 1965 quan un grup de joves mallorquins, realitzen el primer descens integral del torrent del Gorg Blau -sa Fosca-. No deixa d’ésser curiós que el primer descens amb caire esportiu d’entre tots els canyons i barrancs mallorquins fos el que avui en dia és la màxima expressió de dificultat del barranquisme a la Serra de Tramuntana.

La secció de barrancs del CMES neix amb la idea d’intentar seguir les passes d’aquests aventurers pioners, apropant amb seguretat als socis del club, als recons més exuberants i perduts de la Serra.

barranc1barranc2barranc3

 

barranc4barranc5barranc6


El Tiempo en Sóller

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Powered by Soller.net